Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) ile Akyazı ve Hendek’te ziyaretlerde bulundu. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş ile birlikte SEAH’ı ziyaret eden Öğütlü, Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis ile birlikte hastanedeki kadın personele karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Öğütlü “Pandemi döneminde fedakarca çalışarak evinden, eşinden, çocuğundan ayrı kalıp insanımızın sağlığı için fedakarca görev yapan bayan sağlık personelimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kutluyoruz.” dedi.

SEAH’ın ardından Akyazı’ya geçerek İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Öğütlü’yü burada İlçe Müdürü Uzm. Dr. Sevda Gürsel karşıladı. Öğütlü, ilçede yürütülen sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Buradaki ziyaretinin ardından Akyazı Devlet Hastanesine giden Öğütlü’ye, servisler ve personelin ziyareti sırasında Hastane Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Akyazı’daki ziyaretlerinin ardından Hendek Devlet Hastanesini ziyaret eden Öğütlü’yü Hastane Başhekimi Dr. Ünal Küçükyılmaz karşıladı. Hastanede bulunan vatandaşlarla ve personelle bir süre sohbet eden Öğütlü, ilçe hastanelerin sağlık alanında önemli yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Pandemi döneminde ilçe hastanelerinin taşıdıkları yükle ne kadar önemli olduklarını bir kez daha ortaya koyduklarını ifade eden Öğütlü “Sağlık alanında yapılan planlamalar ve yatırımların ne kadar önemli olduğunu bu zor dönemde herkes daha iyi anladı. En alttan en üste, tüm personelimiz fedakarca hizmet verdi ve hizmet vermeye devam ediyor. İlçe sağlık müdürlüklerimiz ve ilçe hastanelerimiz bölgelerinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Bizlerde bir an önce ilimizdeki vaka sayılarının düşmesini ve normale dönüşün başlamasını arzuluyoruz. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu dönemde özellikle ilçe hastanelerimiz gücümüze güç katarak bulundukları bölgenin yükünü sırtladılar.” diye konuştu.