Sakarya’da yükselen vaka artışının yüzde 50 oranında ev içi buluşmadan kaynaklandığını belirten Öğütlü, “Maske takıp mesafeyi koruyabiliyorsak bundan daha başka yapabileceğimiz başka bir şey yok. Yüzde 50-60 ev içi bulaşma olarak görüyoruz. Aşılı değilsek, hastalık geçirmediysek hala daha bulaşma şansı var. Hatta aşılılara da bulaşma şansı var. Akraba ziyareti yaptığımızda sanki virüs dışarıda kalıyor. Şehirde vaka sayılarında kümeleşme yok. Tüm Sakarya’nın her yerinde vakalarımız var. Dolaşan insanlardan dolayı oraya çıkan sayılarımız. Bir kümeleşme olsa çok büyük tehlike zaten." dedi.

Sakarya’da koronavirüse karşı bakış açısının nasıl olduğunu cevaplayan Öğütlü, “Buna bir Sakaryalı olarak cevap vermek istiyorum. Aslında çok iyi gidiyorduk. Türkiye’ye örnek olduk birçok ilde uygulandı. Ağustos ayında biz bu işi hallettik dedik, ekimde bir rahatlık başladı. Sakarya’da bu kadar beklemiyordum. Bir anda çok yüksek rakamlara çıktık. Biraz gevşemeyi de çabuk oluşturduk.

Şuanda 100’lü rakamlarda gidiyoruz. 2 aydır 200’e ulaşmadık. 50’ye kadar indiğimiz günler oldu. Hedefimiz günlük 30 vakanın altıdır. Mavi seviye ise 10’un altı.

Son birkaç gündür Sakaryalılarda farkındalık artmaya başladı. En kısa sürede çözeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.