TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Covid-19 vakalarında düşüşlerin görülmeye başlamasıyla birlikte başlayan normalleşme planı aşama aşama hayata geçerken Akyazı'dan gelen bir haber virüs tehlikesinin ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Akyazı'da ikamet eden Hüsniye A. (60)'nın önceki gün gittiği hastanede testleri pozitif çıkmış ve hemen tedavi altına alınmıştı. Filyasyon ekipleri hemen kadının temas edebileceği kişiler ile irtibata geçmek istedi.

AİLESİNDEN BAŞLADILAR

İlk olarak ailesinden başlanılan araştırma ile korkunç gerçek de ortaya çıkmış oldu. Hüsniye A.'nın yakın zamanda düzenlenen iftar, mukabele ve cenaze sonrasındaki mevlidlere katıldığı ve virüsü ilk belirlemelere göre 57 kişiye daha bulaştırmış olabileceği tespit edildi. Filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde 46 temaslı vakaya rastlandı. 46 kişiden test amaçlı örnekler alındı. 46 kişinin test sonuçları bir iki gün içinde belli olacak. 

ÇARŞI-PAZAR DOLAŞTI

Hüsniye A.’nın aynı zamanda Akyazı'da çarşıda dolaşıp pazara gittiği de tespit edildi. Ekipler kadının temas ettiği şahısları tespit etmek için gün boyu çalışma yaptı. Akyazı Vakıf Mahallesi'nde yaşanan olay sonrası mahallede bulunan 14009 nolu sokakta 8 ev, Ada Caddesi üzerinde bulunan 10 evde toplam 46 kişi ve aileleri ev karantinasında tutulacak. 

EKİPLER ÖNLEM ALDI

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan önlemler ile evlerinde 14 gün boyunca karantina altına alınacak şahısların da yine filyasyon ekipleri tarafından temas ettiği kişiler tek tek araştırılarak virüsün bulaşabileceği son kişiye kadar müdahale edilecek. Jandarma ve filyasyon ekipleri karantinadaki kişilerin evlerinden çıkmamaları için evlerin çevresinde önlem aldı.