Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ın ev sahipliğindeki eğitime, Orman Genel Müdürlüğü, Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Mühendisi Ozan Acun, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Asalettin Aksu, göreve yeni başlayan, sözleşmeli orman mühendisleri ve orman muhafaza memurları katıldı.  

Orman Genel Müdürlüğüne teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan, Bölge Müdürü Ziya Polat; “ Orman Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla programlanan, “Kişisel Gelişim’’ konulu bu eğitime hoş geldiniz. Malum korona-virüs tedbirlerine; maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu tür eğitimleri düzenliyoruz. Önce birey kendisini temsil eder, sonra mensubu olduğu kurumu ve ailesini temsil eder. Büyük bir aileyi temsil etmenin hem gururu hem de üzerimizde büyük bir sorumluluğumuz var. Kurumumuzun kendi içinde teamülleri bulunmaktadır. Bu teamüller, en az yazılı mevzuat kadar önemlidir. Devlet memuru olmamız hasebiyle, bizim konuşma dilimiz kanunlar ve mevzuattır. Vatandaşa hizmet verirken, kanunlara, mevzuata ve toplumun ahlaki değerlerine dikkat ederek hizmet vermeliyiz. Sıradan bir vatandaş gibi davranamayız. Hal ve hareketlerimiz, davranışlarımız devlete, millete ve kuruma yakışır olmalıdır. Kurumsal kimlik açısından, kurumsal itibarımızı yükseltmek gibi bir görevimiz bulunmaktadır. Bu teşkilat bizim ekmek teknemiz olup, buradan çoluk çocuğumuzun nafakasını kazanıyoruz. Bu boyutuyla baktığımızda ekmek teknemizi gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Ekmek teknesine ihanet eden, muhakkak bir karşılığını görür.

Bölge Müdürlüğümüzün, sosyal medya hesaplarının takip edilmesi, yaptığımız başarılı çalışmaların, ormancılık faaliyetlerinin kamuoyuna anlatılması büyük önem arz ediyor. Kişisel sosyal medya hesaplarınızdaki, paylaşım ve beğenilerinize dikkat etmelisiniz. Devlet memuruna ve kurumumuza yakışır olmalıdır. 

Anayasanın 169.maddesi ile devlet ormanları, anayasanın güvencesi altındadır. Asli görevimiz ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesidir. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde, ormanlara yönelik kanun dışı müdahalelere asla taviz verilmeyecektir. Koruma faaliyetlerinde çok hassas davranıyoruz. Bu duygu düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.’’ dedi. 

Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür, ‘’Orman Genel Müdürlüğümüz çatısı altında göreve yeni başlayan, Orman Mühendisleri ve orman muhafaza memurları olarak kurumsal aidiyet,kurum kültürü, kamuda davranış kuralları ve ekip ruhu kazanmanız açısından, bu tür eğitimlerin sizlere büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eğitimimizin, vatana millete ve hepimize hayırlar getirmesini dilerim. Ev sahipliğinden dolayı Bölge Müdürümüz Ziya Polat’a teşekkürlerimi iletiyorum. ’’ ifadelerini kullandı.