NE OLMUŞTU!
Şeker Mahallesi’nde yapılan bir inşaatın bitmesiyle birlikte yol ve çevresinde temizlik yapıldı. Yapılan temizlikle beraber Sakarya Elektrik Dağıtım’a A.Ş. (SEDAŞ) ait elektrik direklerinin alt kısmındaki malzemede alındı. Direk çevresindeki malzemenin alınmasıyla birlikte direkler küçük bir toprak parçasının üzerinde dikili kaldı.

VATANDAŞ TEPKİLİ
Çevre sakinlerinin tepkisine rağmen direkle ilgili bir çalışma yapılmaz iken Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayette, “İnşaat bitince çevre temizliği yapıldı. Yol ortasında bulunan direkler küçük bir parça toprağın üstünde kaldı. Yağmurlarla birlikte bu direklerin yıkılması işten bile değil. Ayrıca burada çocuklar oynuyor. Araçlar geçiyor. SEDAŞ ise bu durum karşısında sessiz kalıyor. Peki ama SEDAŞ’a soruyoruz. Ne olacak bu direkler SEDAŞ! Önümüz kış, bu direkler böyle mi kalacak!” dedi.

TRAFO ORTADA KALDI
Direklerle ilgili tepki sürerken, elektrik direklerinin hemen dibinde ve açıkta bulunan trafo ise yok artık dedirtti. Çocukların bütün gün sokakta oyun oynadığını belirten vatandaşlar, “Toprak üstünde öylesine duran direklerin birinde açıkta trafo var. Bu trafon da elektrik var ise çocukların can güvenliği yok demektir. SEDAŞ’tan bir an önce bu direkler ve trafoyla ilgili çalışma yapmasını istiyoruz. Olayın aciliyeti var” dediler.