POLAT BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI
Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat Başkanlığında yapılan toplantılar, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Etüt-Proje Başmühendisi Ziya Karagüzel, Adapazarı İşletme Müdürü Serdar Kabakçı, Akyazı İşletme Müdürü Erkan Kılıç, İşletme Müdür Yardımcıları, Orman İşletme ve ATM Şeflerinin katılımıyla gerçekleşti. 

“TEK TEK DEĞERLENDİRECEĞİZ’’
Bölge Müdürü Polat, “Bozuk ve açıklık vasıftaki Devlet ormanlarında yapılan, özel ağaçlandırma ve özel imar ihya müracaatları, ilgili mevzuatı gereği her yıl Nisan ve Eylül ayı içerisinde, e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Bu bağlamda,  Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan, 2020 yılı Eylül ayı özel ağaçlandırma ve özel imar ihya müracaatlarını, potansiyel ağaçlandırma alanlarını da dikkate alınarak, özel ağaçlandırma çalışmalarında usul ve esasları düzenleyen 7310 nolu Özel Ağaçlandırma Tamimi kapsamında, şekli ve hukuki yönden tek tek değerlendireceğiz’’ dedi. 

ÖZEL AĞAÇLANDIRMA MÜRACAATLARI
Bölge Müdürlüğüne, Eylül ayında yapılan özel ağaçlandırma ve özel imar ihya müracaatları, 7310 nolu Özel Ağaçlandırma Tamimi doğrultusunda, uydu görüntüsü, arazide yapılan incelemeler, meşçere haritaları, otlatma planları, fotoğraflar vb. parametreler baz alınarak değerlendirildi.