Özkoç, oda başkanlarının aktardıkları sorunlara ilişkin 20’ye yakın kanun teklifini Meclis’e sunduklarını ifade ederek, “Sorunları biliyoruz, eksik yanlarımız üzerinde de çalışacağız. Yeni kanun teklifleri, araştırma ve soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıyacağız. Benim sizden ricam; iktidar ve muhalefet 7 milletvekilini, oda başkanlarının karşısına çıkartalım. Ne yaptık, ne yapmadık bize hesap sorun. Karşınızda size hesap verelim” dedi.

SESOB Başkanlar Kurulu toplantısı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un katılımıyla video konferans yöntemiyle yapıldı.

Birlik Başkanı Hasan Alişan açılışta yaptığı konuşmada, Covid 19 salgınına karşı aşılamanın büyük önem taşıdığını, aşı kampanyasına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, “İnsanlarımızın aşı olması için insanlarımızın tüm gayreti gösteriyoruz. Hükümetimiz isterse bizler aşı olmayan insanları işyerlerimize sokmamayı bile taahhüt ediyoruz” dedi.

Salgının esnafı çok kötü etkilediğini belirten Alişan, “İşlerimiz oldukça kötü duruma geldi ve bizler bunun düzelmesini istiyoruz. Biz herkesin aşı olması için yerel bazda çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Buradan yeniden çağrıda bulunmak istiyorum. Daha sağlıklı günler içi aşı olmamız şart” diye konuştu.

Alişan’ın ardından söz alan Oda Başkanları, sektörleriyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları Özkoç’a aktardı.

Özkoç, esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini, toplantıda dile getirilen sorunların önemli bir bölümüyle ilgili kanun teklifleri sunduklarını belirterek, kanun tekliflerinin içeriğiyle ilgili esnafa bilgi verdi.

Özkoç, şunları söyledi:

“Sizin bizi yönlendirmeniz doğrultusunda 20’ye yakın kanun teklifi, soru ve araştırma önergesi verdik. Biz aynı zamanda milletvekili olarak denetlenmek istiyoruz. Esnafımız bize dertlerini anlatıyor, ama sonra ne oluyor bu konuda denetlenmek istiyoruz. Ben TBMM’de kaç kere sizin sorunlarınızı gündeme getirmişim görebilirsiniz. Biz bir süre öne Karayolları Taşımacılık konusunda bir kanun teklifi verdik. Vergilerle ilgili kanun teklifi, hibe kredi ile ilgili, esnafımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve destek sağlanmasıyla ilgili kanun teklifleri verdik. Yani bugün bana aktardığınız sorunlar konusunda daha önceden de çalıştık.”