Pamukova’nın yarısından fazlası arefe gününden bu yana su sıkıntısı çekiyor. Aşırı sıcaklara birde bayram eklenince su kullanım oranı ilçede normalden çok fazla oranda arttı.

Pamukovalılar arefe ve bayramın birinci günü yaşanan su sıkıntısına tepkili

Bazı mahallerin içme suyu depolarında doluluk oranı yarının altına düşünce İlçe merkezinde bir çok mahalle arefe günü susuz kaldı. SASKİ ekipleri vatandaşların mağduriyetini gidermek için yedek pompaları devreye soktu ancak, bu defada içme suyu ana hattında patlak meydana geldi. Sabaha karşı patlağın tamir edilmesi sonrası tekrar su pompaları devreye girdi. Ancak su seviyelerin depolarda çok az olması nedeni ile bazı sokaklar bayram sabahı ve şu saatlerde su alamıyor.

Pamukovalılar bayram arefesi ve bayramın birinci gününde sularının kesik olmasına tepki gösterirken, SASKİ ekipleri 2 gündür soruna çare bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yedek pompaların devreye girmesinin yanı sıra depolardaki su seviyelerini yükseltmek için, çevre ilçelerden su tankerleri ile depolara şu an itibari ile su basılıyor.

SASKİ yedek pompaları devreye soktu ama olmadı tankerlerle depolara su basılıyor...

SASKİ yetkilileri bayram öncesi ve bayramın birinci günü hiç istenmedik bir durumun yaşandığını, çözmek için ekiplerin gece gündüz çalıştığını, yedek pompaların devreye girdiğini, daha sonra ana su hattında yaşanan patlağın tamir edildiğini ifade ettiler. Pamukovalı vatandaşları mağdur etmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten SASKİ yetkilileri yedek pompaların yanı sıra depolardaki su seviyelerinin yükseltilebilmesi için çevre ilçelerden gelen su tankerleri ile depolara su basıldığını belirttiler.

Yaşanan su sıkıntısının bayrama tesadüf etmesi şansızlık...

Böyle bir durumun bayrama tesadüf etmesinin şansızlık olduğunu ifade eden yetkilileri ekiplerin sorunu tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ettiğini, bu geceden itibaren yaşanan içme suyu sorununu gidermeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Pamukova'da arefe günü sadece su sıkıntısı yaşanmadı. Sırada elektrik ve çöpte vardı..!

Kurban bayramı arefesinde ilçede yaşanan sıkıntısı bununla da kalamadı, arefe günü bazı sokaklarda elektrik kesintisi yaşandı bu yetmezmiş gibi birde toplanmayan çöpler Pamukovalıları isyan ettirdi. Elektrik kesintisi 2 buçuk saat sonra giderilirken, sokaklardaki çöpler ise gece saatlerinde toplandı.