Belediyenin açıklaması şöyle; "

Bugün yerel basında yapılan haberle ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu ilçede sosyal yardımlar  bir döneme kadar yerel yöneticiye olan yakınlığa göre el öptürülerek yapılırdı.Bizden sonra yapılan yardımların mükerrer olmasını engellemek,gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak için Sosyal Yardımlaşma  Vakfı ile koordineli çalışılmaktadır. Bu vatandaşımız belediyeye gelerek kimliğini vermekten imtina etmiştir.

Çardak muhtarımızın da beyan ettiği gibi bu vatandaşımıza pazartesi günü 2 erzak kolisi 3 çuval patates,2 çuval soğan verilmiştir.

Pamukova,market fişlerinin tekel bayilerinde para birimi olarak kullanıldığı ,belediye merdivenlerinde vatandaşlarımızın utanç kuyruklarına dizildiği zamanları  unutmamıştır. Sosyal yardımlar yapılırken  bile milletin parasını kullanırken kuyumcu hassasiyeti göstermekteyiz. Bundan sonra da 2 yıldan beri olduğu gibi;

Erzak kolileri evlere gizlice bırakılacak ,yaşlılarımızın kişisel bakımları yapılacak ,duşları aldırılacak, tırnakları kesilecek ,tıraşları yaptırılacak ve her gün sıcak yemek yardımı devam edecektir."