ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Pamukova Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta sokak hayvanlarının barınağa götürüleceği iddiası ile toplanıp, komşu ilçe Osmaneli sınırlarında ormanlık alanda bulunduğu iddiası ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Sakarya temsilciliği, Pamukova Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunurken, Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği ise CİMER'e şikayette bulundular.

SUÇ DUYURUSU

Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve yaşatma Derneği geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Pamukova da belediye tarafından Sakarya Büyükşehir Barınağına götürülmek üzere toplanan sokak hayvanlarının, yaptıkları araştırmada barınağa götürülmeyip, soğukta komşu İlçe Osmaneli sınırları içinde yol kenarında ormana bırakıldığını iddia ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

KAMUOYUNA DUYURULUR!

Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneğinden açıklamada şu ifadeler yer verilmişti.; "Yakın çevredeki illerin Yok ettiği köpeklere an itibariyle ulaştık. BARINAĞA yolladık mavalları bitti. Belediyelerin açlığa susuzluğa ölüme soğuğa ve yalnızlığa attığı köpekler Osmaneli ormanlarından çıktı. Dün çocuklarımı aramak için gittiğimde 7-8 tane köpeği tespit edebildim. İçlerinde ANNE de var. Foto çekmek için telefonları çıkarttığımız anda köpekler kaçıyorlar. İğne atacağımızı düşünüyorlar. Hiçbirini yakalayamadık. Bizlere alışık çocuklar bizden kaçtılar! Ormanda açlık var soğuk var yaşam savaşı var. Ne yazık ki birbirlerini yemeğe başlamışlar.