15 MİLYON ÜCRETSİZ MASKE
Kendi bünyesinde kurduğu 200 ayrı ekiple Sakarya’nın 16 ilçesinde içersinde maske, dezenfektan, temizlik malzemesi bulunan hijyen paketlerini dağıtılan Büyükşehir Belediyesi, yine pandemiyle mücadele kapsamında dar gelirli vatandaşlar ile esnafa hijyen paketlerinin yanı sıra ekonomik destekte de bulunuyor. Bugüne kadar kendi bünyesinde kurduğu maske üretim merkezinde 15 milyondan fazla maskeyi ücretsiz olarak vatandaşa dağıtan Büyükşehir Belediyesi 440 günde yaklaşık 16 milyon TL harcamada bulundu.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeler çerçevesinde Temizlik-Maske-Mesafe (TMM) çalışmasının yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamalarında üzerine düşen görevi yerine getiren Büyükşehir Belediyesi vefa gruplarıyla birlikte engelli, yaşlı, dar gelirli ve yardıma ihtiyacı olan her vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. 

SOSYAL MARKET UMUT KAPISI OLDU
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Market ise şehirde dar gelirlilerin umut kapısı oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Geliş Merkezi (SGM) bünyesinde açılan “Sosyal market”e toplamda 100 farklı çeşitte 2 bin 500 adet ürün bulunuyor. Pandemi ile birlikte nüfusu 1 milyonu geçen Sakarya’da Koronavirüs önlem ve tedbirlerinin yanı sıra sosyal anlamda bütün önlemleri aldıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Dünya ülkelerini kasıp kavuran Pandemi ile birlikte hemen kriz masamızı hayata geçirdik ve gece gündüz çalışmaya başladık” dedi.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte yogun bir çalışma içine girdiklerini belirten Başkan Yüce, “Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz. Toplumumuzun her kesiminden vatandaşımıza eşit mesafede hizmet sunmaya devam ediyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelerek giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Sosyal Sevgi Mağazamızın açılışını gerçekleştirdik. 300 metrekare alan üzerine kurulu mağazamızda 2 bin 500 kıyafet bulunuyor. Hayır sahibi dostlarımızın ve hemşehrilerimizin bağışladıkları hiç kullanılmamış; yeni kıyafetler ve kıymetli vatandaşlarımızın bağışladıkları kullanılabilir ikinci el ürünler bulunuyor” dedi.

Nevşehir AK Parti İl Başkanı Ali Demirkıran aracılığıyla 100 ton patates aldıklarını ve dağıttıklarını anımsatan Yüce, “Bu patatesleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Sosyal marketimizde ihtiyaç sahiplerine sağlayacağımız kredilerle kuru bakliyattan sıvı yağa, süt ürünlerinden kahvaltılıklara kadar pek çok gıda ürününü buradan tedarik ederek aylık mutfak ihtiyaçlarını giderebilecekler. Sosyal Marketimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor” diye konuştu. 

SALGIN TEHDİDİ ORTADAN KALKANA KADAR DEVAM
Pandeminin ilk gününden itibaren Sakarya’nın 16 ilçesinde dezenfekte çalışmalarına ağırlık verdiklerini anımsatan Başkan Yüce, “Her Eve Maske sloganıyla bugüne kadar 15 milyonu aşkın maskeyi vatandaşlarımızla buluşturduk. Salgın tehdidi ortadan kalkana kadar maske üretimimiz devam edecek. Şehrimizin tamamına yayılan bir anlayışla dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik. Toplu taşıma araçları, kamu kurumları, duraklar, meydanlar ve oturma alanlarını dezenfekte ettik. Sokak hayvanlarımız da unutmadık. Sokak hayvanlarımız için beslenme odakları kurduk” dedi.

Yüce, “Bu süreçten etkilenen esnaflarımızın mağdur olmamaları adına mazot, su faturası, ilan-reklam vergisi, yıllık çevre temizlik vergisi ve belediyemizin kiracısı olan işletmelerin kira bedellerini kapsayan 15 milyon TL’lik ekonomik destek paketini esnafımıza sunduk. Pandemi sürecince yatırımlarımıza da ara vermedik. Göreve geldiğimiz günden bugüne Sakarya’da 1 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık. Şehrimizi tarım, ulaşım, çevre, eğitim, altyapı, üstyapı, spor ve sosyal alanlarda yeni projelerle buluşturduk” diye konuştu.