Halk54.com’a gelen şikayette Sapanca Gölü çevresinde bulunan dinlenme ve yeşil alanların sürekli belediyeler eliyle birilerine kiraya verildiği, kalan yerlerin ise özel mülk olması nedeniyle kapatıldığı ve vatandaşların Sapanca Gölü’nden yeteri kadar faydalanmadığı belirtildi. Sapanca Belediyesi tarafından yapılan tesislerin kiraya verilmesi nedeniyle işletmecilerin bunlardan oturma parası da dahil olmak üzere para aldığını belirten şikayette, seçim öncesi vatandaştan oy isteyenlerin seçildikten sonra yaptığı icraatlarının çok farklı olduğu belirtildi.

Sapanca Gölü’nün Sapanca, Arifiye, Serdivan bölgelerinde kalan kısımların sürekli özel şirketlere kiralandığı ve Türkiye Cumhuriyeti kıyı kanuna göre sahil şeritlerinin kesinlikle halka kapatılamaz olduğunu belirten şikayetçi, “ Banklar, otoparklar, yeşil alanlar, göl kıyılarını devlet eliyle yapıyorlar. Sonra bunları kiraya veriyorlar. Parası olan bu alanlarda dinlenebiliyor. Ama parası olmayan vatandaş sayısı çok az alana gidiyor. Zaten bütün parasız vatandaşlarda bu alanlara geldiği için buralarda adım atmak mümkün olmuyor “dedi.

Seçim zamanı bütün başkanların yeşil alanlardan dinlenme tesislerine kadar vatandaşlara açık yerler yapacağını seçim vaatlerinde olduğunu belirten vatandaş, “Seçim bitiyor. Vaatlerde bulunan başkana bir bakıyorsunuz vatandaş adına yapılan bütün alanları özel sektöre kiraya veriyor. Bu mudur belediyecilik”! Bu mudur sosyal belediyecilik! Sapanca Gölü çevresine bakın! Paranız yok ise nerede dinlenebilir siniz! Arifiye Gölbaşı dışınca vatandaşa ücretsiz tesis olan kaç yer var! Böyle mi olmalı. Böyle belediyecilik mi olur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışına bu yapılanlar sığıyor mu!” dedi.