Arifiye Kirazca’da 96 bin metrekarelik alanda 80 adet dükkana sahip sebze ve meyve hali geçen yıl ocak ayında açıldı.Lojistik bakımdan belki de Türkiye’nin en iyi konumuna sahip hallerinden birisi olan Toptan Sebze ve Meyce Hali Kompleksi’nde 1,5 yıldır faaliyet gösterirken, kafa karıştıran bazı gelişmeler yaşanmaya başladı.

Erenler’de bulunan sebze ve meyve hali esnafı o dönem yaşanan sıkıntılara rağmen, yeni komplekste yerini aldı. Sakarya Hal Anonim Şirketi A.Ş. tarafından 'yap işlet devret' modeli uygulanan bölgenin en büyük hali olmasına rağmen, yine Erenlerde bulunan patates hali hala buraya taşınmadı.

Patates halinde bulunan 45 esnafın neden yeni bölge haline taşınmadığı merak edilirken, esnafın Büyükşehir’e açtığı davalar karşısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ne yapacağı merak ediliyor. Büyükşehir kaynaklarından edinilen bilgilere göre virüs tehdidinin sona ermesinin ardından şehir içinde kalan halin yeni yerine taşınma sürecinin başlayacağı bildirildi.

Yeni hal yapılmasına rağmen 1,5 yılda sürecin neden uzadığı tartışmaları başlarken, şehir içinde hallerin kaldırılması için yapılan yeni halin amacına uygun da kullanılamadığı ortaya çıktı.

Bu arada halde bulunan bazı esnaflarında Sakarya Ticaret Borsası yönetim kurulunda bulundukları öğrenildi.