Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası 4 kişi vefat etmiş, 3 kişinin de kayıp olduğu açıklanmıştı. Kayıp kişilerden kimlikleri belli olan Sebahattin Tepeçınar ve Hava Çelik bugün son yolculuklarına uğurlandı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yakınlarından alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması çalışması sürerken iki kişinin daha kimlik bilgisinin tespit edildiği bilgisine ulaşıldı.


Fabrikada meydana gelen patlamada vefat eden ancak kimlikleri tespit edilemeyen iki işçiden Geyveli Muhammet Çanakçı ile Halis Yılmaz olduğu öğrenildi. Çocuklarından alınan DNA örneklerine göre kimlikleri tespit edilen Çanakçı ve Yılmaz’ın cenazeleri işlemlerin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edilecek.

Geyve Tepecikler mahallesinde ikamet eden 43 yaşındaki Muhammet Çanakcı’nın patlama sırasında fabrikada mesaide olduğu, kendisinden haber alınamadığı bildirilmişti.

Aslen Trabzon Beşikdüzü ilçesinden olan 3 çocuk babası Muhammet Çanakçı'nın ölüm haberi, endişeli bekleyen ailesini ve sevenlerini acıya boğdu. (geyvemedya.com)