Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü patlama meydana gelmiş, 7 işçi yaşamını yitirmiş, çoğunluğu işçi 127 kişi yaralanmıştı.

Yürütülen soruşturmada savcılık, tarafından hazırlanan iddianame sonrasında Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk celsesi Ocak ayında görülen dava mahkeme salonunun fiziki şartları dikkate alınarak Mart ayına ertelenmişti.

Patlamayla ilgili olarak adli süreç devam ederken, fabrikanın ruhsatının iptal edilmesi sonrasına fabrika çalışanları haklarını aramak için birer ikişer mahkemeye başvurmaya başladı.

Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı fabrikanın bakanlık tarafından ruhsatının iptal edilmesi ve bir daha aynı sektörde iş yapamayacak olması nedeniyle fabrika çalışanları kıdem tazminatları ve sosyal haklarını alabilmek içi önce arabulucuya, sonra da kıdem tazminatları için mahkemeye başvurmaya başladı.

Şu ana kadar 20 işçinin tazminatlarını alabilmek için Sakarya Adliyesi'ne başvurduğu öğrenildi.

PATRON TUTUKLU BULUNUYOR
Fabrika sahibi aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı olan Yaşar Coşkun'du. Coşkun patlama sonrasında tutuklanınca MÜSİAD şube başkanlığından da ayrılmak zorunda kalmıştı. Patlamanın ardından kurtarma çalışmaları sürerken MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan'ın da Hendek ilçesine gidip "Moral yemeği" düzenlemesi dikkat çekmiş, bu yemek kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu...