Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ve pazarcı esnafı, Kapalı Pazar Yerinde hak sahibi-tezgah tespiti çalışmaları için dün akşam saatlerinde Erenler Belediyesi önünde toplanmıştı. Belediye önünde pazarcı esnafından oluşan kalabalık, belediye yetkilileri ile görüşmek istemişti. 

Dün akşam saatlerinde pazarcı esnafının belediye önünde toplanmasının ardından Erenler Belediyesi'nden Kapalı Pazaryeri hak sahibi esnafların yer tespiti ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Kapalı Pazar Yeri projemizin yapım aşamasından itibaren, Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası ve Pazarcı Esnafımızla yaklaşık 6 ay süren istişareler yaptık ve Kapalı Pazar Yerimizin 14 Ekim 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirdik.

Açılış sonrasında, Belediyemiz kayıtlarında yer alan pazarcı esnaf bilgisine, Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası kayıtlarına ve Zabıtamızın 3 hafta üstüste yerinde Hak Sahibi-Tezgah Tespiti Çalışmasına dayanarak, Kapalı Pazar Yerinde tezgah açmaya resmi hak kazanmış esnaflarımızı tespit ettik.

Akabinde hak sahibi esnaflarımızı belediyemize davet ederek, bilgilendirdik ve resmi müracaatlarını aldık. Bu süreç boyunca ilgili personellerimiz ve birimlerimiz her türlü iletişim kanalından, sürekli bilgi paylaşımına açık oldular.

Elimizdeki mevcut işgaliye ücretlerini ve ilgili verileri dikkate alarak, 3 yıllık bir bedel tespitinde bulunduk. Ayrıca bu tespitin yanı sıra elektrik, su, temizlik, güvenlik ve otopark hizmetinin ücretsiz olacağını, 15 gün boyunca ücretsiz bir şekilde tezgahtan vazgeçme haklarının olduğunu ve 45 gün boyunca ücretsiz tezgahları becayiş etme haklarının olduğunu Pazarcı Esnafımıza tebliğ ettik.

Fiyat tespitinden sonra, tüm Hak Sahibi Pazarcı esnafımızla 04.01.2022 tarihinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde detaylı bilgiler paylaştığımız kapsamlı bir toplantı düzenledik. Bu toplantı sonucunda esnafımızın talepleri doğrultusunda yapılması gerekli revizyonları Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı ile paylaşarak, ücretlerde %40 indirim ve 4 taksitte ödeme imkanının 8 taksite çıkarılması kararı alındı.

Belediyemiz tarafından iyi niyetli ve şeffaf sürdürülen bu sürecin sonunda, 187 esnafımız belediyemize davet edilerek, resmi müracaatları alınmış, ilgili revizyonlar toplantılar aracılığıyla kararlaştırılarak hak sahibi esnafımıza tebliğ edilmiş ve pazarcı esnafımız 2. Noter huzurunda kurayla yer tespiti yapması amacıyla, 18.01.2022 tarihinde kura çekimine davet edilmiştir. Fakat 2. Noter’in hazır bulunduğu kuraya sadece 4 esnafımız katılmış ve kura gerçekleşememiştir.

En başından beri Belediyemiz tarafından şeffaf bir şekilde ve işin doğası gereği yasalar çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğimizi bildiririz.

03/01/2022 tarihli ve 2 Karar Numaralı Erenler Belediye Meclis Kararında yer alan; “Kapalı Pazar Yerindeki 187 tezgahın Noter huzurunda kura çekimi ile hak sahiplerine verilmesi, boşta kalan tezgahların İhale Yöntemiyle tahsis edilmesi için Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine Yetki Verilmesi…” ibaresi uyarınca, bundan sonraki süreçte Kapalı Pazar Yerine ait tezgah yerleri ihale yöntemi ile satışa çıkarılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur."