// Turgay Özbalkan //

Erenler’de Çarşamba Günü kurulan “Çarşamba Pazarı”nda dün bazı esnaflar maskelerini ağzı yerine çenelerine takmış, bazıları ise hiç maske takmamıştı. Bu durumu görüntüleyen Halk54.com ekibine tepki gösteren bazı esnaflar, maske takmak yerine görüntü çeken arkadaşımız Turgay Özbalkan ile gergin anlar yaşadı. Halkın kaliteli, ucuz, taze, yöresel ürün almak için tercih ettiği Pazar yerlerini gezmeye devam eden Halk54.com ekibi bu kez de Perşembe Pazarı’ndaydı.

Temizlik-Maske-Mesafe (TMM) kurallarına uygun çalışan Perşembe Pazarı esnafı, “Öncelikle bizler, Pazarcı esnafı kurallara uyacağız. Koronavirüs önlem ve tedbirlerine esnaf olarak biz uyarsak karşımızdaki vatandaşlarda uyar. Eğer biz pandemi kurallarına uymaz ve koronavirüs vakaları artarsa bunun sıkıntısını hep birlikte çekeriz. Çünkü vaka sayısı arttıkça önlem olarak umuma açık yerlere kısıtlamalar geliyor. Bu kısıtlamalardan pazar yerleri de nasibini alıyor” dedi.

Bütün esnafların kurallara uyması gerektiğini belirten Ozanlar Perşembe Pazarı esnafı, “Kimse kızmasın, kimse alınmasın. Herkes Temizlik-Mesafe-Maske kurallarına uysun. O zaman hiç sıkıntı kalmaz. Ayrıca maske takmayan veya göstermelik  takanlar kul hakkına giriyor. Bunu da kimse unutmasın” diye konuştu. Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün de denetlediği Perşembe Pazarı’nda gün boyu denetimler sürdü.