Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 16-19 Eylül tarihleri arasında Sapanca Kırkpınar’da bu yıl 3.’sü düzenlenecek Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Sektörün en kapsamlı festivalini ilgili paydaşlarla birlikte en iyi şekilde gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, festival boyunca pandemi kurallarının hassasiyetle uygulanacağını ifade etti.

Sektörün nabzı Sakarya’da atacak

Sakarya’nın her alanda gelişme gösteren yapısına Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali ile de önemli bir katkı sunulduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, dış mekan süs bitkisi üretiminde örnek şehir olduklarını belirtti. Başkan Yüce, Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliği üretiminde ülkenin lokomotifi olduğunu ifade ederek, “İnşallah bu yıl 3’sünü gerçekleştireceğimiz Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali şehrimizde bu alanı kapsayan tüm çalışmaları daha da zenginleştirecek ve sektör üreticilerine katkılar sunacaktır” dedi.

Festival alanına ücretsiz ulaşım

16-19 Eylül tarihleri arasında Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Sapanca Kırkpınar’da gerçekleştirilecek. 50 bin metrekare alanda kurulan festival alanında sektörün öncü firmaları yer alacak. Yurtiçi ve yurtdışından on binlerce katılımcının iştirak etmesi beklenen festivalde eğitici konferanslar gerçekleştirilecek. Ayrıca festival alanına gidişler için de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan araçlar ücretsiz olarak sefer düzenleyecek. 16 Eylül Çarşamba günü 10.30’da gerçekleştirilecek açılış için ise ilk araç 9.00’da meydanda olacak.