// Adnan Turgay Özbalkan – Aysun Kurkurt // 

Şanlı ve şeref dolu 176. yıldönümü törenleri Hendek Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı’na Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan’ın çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Buradaki törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Savcısı Ruşen Çakır, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Alataş, ilçenin ileri gelenleri, vatandaşlar ve emniyet teşkilatı katıldı.

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Furkan Mücahit Yenel günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından protokol mensupları yapımı devam eden Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni Hizmet Binası’nı inceledi. İlçenin kanaat önderlerinden iş insanı Rüştü Çürüksulu tarafından hediye edilen bir koçun kurban edilmesinin ardından  kurban Hendek  İlçe Müftüsü Mürteza Gür dua okudu.

Yeni bina önünde yapılan dua okunmasının ardından kalabalık heyet Diyarbakır İl Emniyet Müdürü iken 5 korumasıyla birlikte Şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ın kabrinin başına geldi. Şehit Okkan’ın kabri başında okunan dualar sonrasında Turgay Özbalkan Polis Teşkilatı için şiirini okudu. Şehik Okkan’ın kabri başındaki anma törenine Başkan Turgut Babaoğlu, Emniyet Müdürü Şevket İlhan ile emniyet teşkilatı katıldı. 

Türk Polis Teşkilatı’nın 176 yıldır görevini onur ve şerefle yürüttüğünü belirten Babaoğlu, “ Vatan, Millet, Bayrak uğruna Şaadet şerbetini içen bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anarken, onurlu ve şeref dolu 176. yılına gören Türk Polis Teşkilatı’mızı en içten duygularımla selamlıyorum. Polis Haftası’nı kutlar, emniyet mensuplarımıza aileleriyle birlikte huzur ve sağlık dolu yıllar dilerim” dedi.