SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Köroğlu, Tv264’te katıldığı Gazeteciler Soruyor programında artan vaka sayıları ve mutasyonlu virüs konusunda açıklamalarda bulunurken, tüm Sakaryalıları aşı olmaya çağırdı

Prof. Dr. Mehmet Köroğlu, Tüm Türkiye’de genel bir artış olduğunu belirterek, “Muhtemelen 3’ncü pikin başlarındayız” dedi. Virüsün pandeminin başından bu yana 12 bin defa mutasyon geçirdiğini anlatan Köroğlu, “Sakarya mutasyonu diye tespit ettiğimiz bir mutasyon yok.” açıklaması yaptı.

HERKES MASKE TAKIYOR AMA DOĞRU MU TAKIYOR?
Doğru maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Köroğlu, “Halkımız maske kullanıyor ama doğru kullanmıyor. Burnunu altına takıyor, eliyle dışına dokunuyor. Sonra o elini yüzüne gözüne götürüyor. Çark Caddesi’ne çıkın herkes maske takıyor ama soru şu doğru takıyor mu?” diye konuştu.

Aşılamanın önemini anlatan Köroğlu, “Aşı virüse karşı en büyük silahlarımızdan birisi. Vatandaşımız aşıdan kaçmasın. Aşı sayıları yeterli sayıya ulaştığında vakalar otomatik olarak azalış eğiliminde olacak. Maalesef aşı karşıtı bizde de var ya da aşıya karşı güvensizlik. Yine bana bir şey olmaz mantığı da var.Bakanlığımızın aşılama yapılan kişiler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, entübe hasta hiç yok, ölüm olayı hiç yok. Semptomsuz geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.