İNSANİ YARDIM ÇALIŞMALARI
Pamukova İHH’dan yapılan açıklamada bu sene Ramazan ayında Sakarya merkez ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin aileye kumanya dağıtım çalışmalarının başladığı belirtildi. Yurt dışı çalışmaları hakkında da bilgi veren yetkililer Arakan kamplarında her gün bin kişi olmak üzere toplamda 30 bin kişiye iftar ikram edeceklerini, Tanzanya’da bin aileye kumanya dağıtacaklarını ve bunun yanında Türkiye dahil 50 ülkede insani yardım çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler.

YERİNDE KOORDİNE
"Ramazan’da Umut Var" sloganıyla çalışmalara başladıklarını söyleyen Pamukova İHH Başkanı Mahmut Şentürk, " Şu anda İl Yetim Komisyonu üyemiz Mahmut Ulusal Tanzanya’da çalışmalara katılıyor. Kumaya dağıtımı ve diğer yardım organizasyonlarını yerinde koordine ediyor. Hafta sonu bir başka gönüllümüz Mali’de insani yardım çalışmaları yapmak üzere yola revan olacak. İl Yönetim kurulundan bir arkadaşımızla İl Başkanımız Engin Sezer’de haftaya Nijer’de insani yardım çalışmalarını yerinde koordine etmek üzere Afrika’ya hareket edecekler " dedi.

​​​​​

DESTEK OLABİLİRSİNİZ
Şentürk, "Fitre, fidye, zekat, sadaka vb. bağışlarda bulunmak isteyen hayırseverlerin Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek ya da banka internet yoluyla istedikleri ülke ve alanda destek olabilecekler " dedi. Pamukova İHH tarafından yapılan açıklamada fitre 28tl, Arakan iftar 20 TL, kumanya 175 TL, yetim bayramlık 150 TL ve adak akika kurbanların da 900 TL olduğu belirtildi. Pamukova İHH temsilciliğine 05323211044 nolu telefonla ulaşabilirsiniz.