Sakarya'nın tanınan simalarından Recep Ali Kayın, şehirde bulunan tüm camilerin imam ve müezzinlerini ezbere bilmesi ile tanınır. Bu özelliği ulusal basında da haber olan Kayın, Türkiye'deki camileri de ezbere biliyor. Sakarya sokaklarının bilinen ve sevilen simalarından olan Recep Ali Kayın, her namaz vaktinde ayrı bir camide namazını eda ediyor.

Cami konusunda bu kadar ciddi bir hassasiyete sahip olan Recep Ali Kayın'ın en büyük hayallerinden biri, kısa süre önce müzeden camiye çevrilen Ayasofya'ya gitmekti. Kayın'ın bu hayali sonuna gerçekleşti.

Recep Ali Kayın haftasonunu Ayasofya ve Çamlıca Camilerinde geçirdi. Hayallerine kavuşan Kayın, büyük bir sevinç yaşadı.

Haftasonu Recep Ali Amca'yı İstanbul'da Ayasofya ve Çamlıca Camilerine götüren AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevde Girişken, "Şehrimizin sevilen simalarından Recep Ali Amcamız Ayasofya ve Çamlıca Camilerini görmeyi çok istediğini söylemişti. Sevincini anlatmaya kelimeler yetmez. Hep var ol Recep Ali Amca." diyerk düşüncelerini paylaştı.