YENİ BİR DÖNEME BAŞLADIK

Bölge Müdürü Polat konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Bugün yeni bir döneme başladık. Koronavirüs nedeniyle ülkemizde yaklaşık üç aydır süren kısıtlamalar, kademeli olarak yavaş yavaş normalleşiyor. Bölge Müdürlüğü olarak, bu salgın koronavirüs memleketimizde görüldüğü ilk günden itibaren gerekli tedbirleri ivedi olarak biz aldık. Bölge Müdürlüğümüzün ana binasını, sosyal tesislerini, çalışma odalarını, açık ve kapalı alanlarımız düzenli olarak temizleyerek dezenfekte ettik. Binalarımızın girişlerine ve tüm katlara el dezenfektanı koyduk. Personelimize düzenli olarak maske dağıttık.

VİRÜS HENÜZ BİTMEDİ 

Karşımızda tamamen bitmemiş bir virüs var, salgın virüs henüz bitmedi. Bu normalleşme döneminde de tedbirleri elden bırakmayacağız. Rehavete asla kapılmak yok. Çalışma alanlarımızda, odalarımızda, yemekhanemizde, ikili ilişkilerimizde uyulması gereken kurallar var. Toplu olarak bir araya gelmeyeceğiz. Bizim için şu üç kural çok önemli; mesafe, maske ve dokunma. Mutlak suretle bu üç kurala uymamız gerekiyor. Dikkat etmezsek Allah korusun bu virüs çalışanlarımızdan birine bulaşabilir. Virüs bulaşan kişide başkasına bulaştırabilir. Bu da bir vebaldir. 

ASLA DOKUNMAYACAĞIZ

Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Mutlak suretle maske takacak ve birbirimize asla dokunmayacağız. Toplu olarak bir araya gelmemeye dikkat edeceğiz. Temizlik konusunda yapılması gerekenleri herkes zaten biliyor. Ellerimizi sık sık yıkayıp dezenfekte edeceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi doğrultusunda, yarım gün çalışma zamanı bitmiştir. Bugün tam zamanlı çalışmaya başladık. 60 yaş ve kronik hastalığı olan personelimiz için tekrar bir değerlendirme yapacağız. Çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önce gelir.’’ 

İZİN SAHALARIN KONTROLLERİ 

Video konferans ile yapılan toplantının ikinci bölümünde Bölge Müdürü Polat, İzin İrtifak Şube Müdürü ve mühendisleriyle birlikte, tüm İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Kadastro Mülkiyet Şeflerinin katılımıyla, izin-irtifak Şube Müdürlüğü ile ilgili konular masaya yatırıldı. Ormanlık alandan verilen bedelli izin-irtifak gelirlerin tahsilatı, alacaklarımızın özel bütçe tarafından muhasebeleştirilmesi, tüm izin sahaların düzenli olarak arazide yıllık kontrollerinin yapılması, taşocağı ve maden izinlerinde rehabilitasyon çalışmalarının, izin süresince projesine uygun olarak rehabilite edilmesi, yeni verilen izin sahalarının köşe noktalarını mevzuata uygun beton direk veya jalon dikilmesi talimatlandı.