Yeşilay Haftası münasebetiyle Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Yeşilay Sakarya Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek Fatih Kıcır ile görüştü. Çalışmalar ve istatistikler hakkında bilgiler alan Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Mahmut Köroğlu, Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Kıcır ile fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette ülkenin gençliği hakkında mülahaza içerisinde bulunulan ziyarette son zamanlarda ayyuka çıkan zararlı alışkanlıkların azaltılması hakkında fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır, Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kollarının zararlı alışkanlıklarla alakalı yapacakları çalışmalara destek sağlayacağını da dile getirdi.

Ziyaret sonrası Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Mahmut Köroğlu açıklamalarda bulundu:

“Bizler Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları olarak, ‘önce ahlak ve maneviyat’ ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz. Türkiye’de uyuşturucu, sigara, alkol gibi zararlı maddelere erişim gün geçtikçe artmaktadır. Anne babaların aleni sigara içmesi, çocukların bunu bir adım öteye taşıyarak uyuşturucu kullanmaya başlamasını etkilemektedir.
Sigara üretiminde dünyada 7. sırada yer alan ülkemiz, 2.72 milyar dolar ekonomik kayba uğramakta ve 110 bin insanını zamansız ve erken toprağa vermektedir. Asıl alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başladığı ve sonrasında da devam ettiği anlaşılmaktadır. Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır.

Gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan alıkoymak için gerekli çalışmaları ve eğitimleri en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Vermiş oldukları yararlı bilgilerden ve misafirperverliklerinden dolayı Yeşilay Sakarya Şubesi’ne teşekkürlerimizi sunarız.” Ziyaret anısına Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır’a Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Davam kitabı hediye edildi.