SAKARYA DAHİL 9 İL

Dün gece yarısı bastıran ve bugün de devam eden sağanak yağışla birlikte Sakarya’nın Kuzey bölgesi olmak üzere şehrin bir çok yerinde su taşkınlarıyla sel meydana geldi. Sakarya’nın yanı sıra 8 ilinde içinde bulunduğu sağanak yağışın vurduğu ilçelerden olan kaynarca’da tarım arazileri sular altında kaldı.

KAYNARCA

Aşırı yağışla birlikte Kaynarca’da su taşkınları bazı bölgelerde yerini sele bıraktı. İlçenin Balcılar ve Sarıköy Mahallesi köprüleri derelerin taşmasıyla sular altında kalır. Köprülen sulan altında kalmasıyla birlikte 2 mahalleye ulaşım yapılamadı. Öte yandan ilçenin  Müezzinler Mahallesi’ndeki köprü de yağıştan nasibini aldı. Sağanak yağışla birlikte  Müezzinler Camiinin istinat duvarı çöktü, Kur’an Kursunu ile tuvaletleri su bastı. Yine mahalledeki çok sayıda ev ile ahır sular altında kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu bölgede çalışmalarını sürdürürken, ilçe merkezinde de su taşkınları meydana geldi.

KOCAALİ

Kaynarca gibi yoğun sağanak yağış altında kalan Kocaali ilçesinde de durum pek iç acıcı değil. Yağışla birlikte ilçenin bir çok noktasında tardım arazileri sular altında kaldı. Alınan bilgiye göre ilçede metrekareye 106 kilogram yağış düşerken, tarım arazilerinin su basmasıyla dere yatakları ile köprülerde temizlik çalışmaları Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından aralıksız sürdürülüyor.

AKYAZI

Akyazı’nın yüksek kesimleri de sağanak yağışla birlikte su taşkınlarına ev sahipliği yaptı. Bazı tarım arazilerinde sağanak yağışla birlikte su birikintileri oluşurken, ilçenin Taşağıl Mahallesi’nde yağış madde hasara neden oldu. Taşağıl Mahallesi’ndeki bazı yollarda yağışla birlikte hasar oluşurken, ağaçların dalları da kırıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ ilçenin bazı noktalarında çalışma başlattı. İlçe merkezinde ise belli noktalarda su birikintileri oluştu. 

ADAPAZARI

Adapazarı şehir merkezinde yaşanan yoğun yağışla birlikte su birikintileri oluştu. Ekipler bu su birikintilerine müdahale ederken, sağanak yağış kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. 
Öte yandan Türkiye ortalamasında 24 saatte en fazla yağış alan ilçe Kocaali oldu. Kocaali metrekareye 106,2 kilogramla 1. olurken, 74 kilogram ile Kaynarca 2. oldu.

İşte ilçe ilçe yağış oranı

Adapazarı; 10,8
Akyazı; 5,6
Ferizli; 14,0
Ferizli, Ferizli/Gölkent Beldesi; 14,5
Geyve;  0,8
Geyve/Hisarlık Köyü; 1,1
Hendek; 14,2
Hendek/Yeniyayla Köyü; 13,3
Karapürçek; 6,2
Karasu; 4,9
Kaynarca;72,4
Kocaali; 106,2
Kocaali/Melen; 37,5
Pamukova; 0,5
Pamukova/Kemaliye Köyü; 53,1
Sapanca; 2,9
Serdivan; 7,4
Taraklı; 4,7