Abdullah Sönmez'in o açıklaması ;

"Sağlık çalışanları olarak Covid 19 salgını ile mücadelemiz her şeyin önündedir. İlk önceliğimiz çözüme katkıdır.

Ülkemizin fedakar sağlık çalışanları olarak, Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca’nın TBMM’de "alkıştan fazlası" diye belirttiği çözümleri sabırla bekliyoruz.

Tarihe not düşüyoruz: Milletimiz ve sağlık çalışanları müsterih olsun. Koronavirüs'ü de, istihdam sorununu da, sağlıkta şiddeti de, döner sermaye adaletsizliğini de çözecek olan irade devletimizde; öneri, takip ve ısrar iradesi ise Sağlık-Sen teşkilatımızda mevcuttur.

Saldırılan,darp edilen,yaralanan,öldürülen sağlık çalışanlarımız için ağır yaptırımlar içeren kanunlar acilen Gazi Mecliste kanunlaşarak çıkarılmalıdır.

Önce insan sağlığı diyerek her koşulda görevini layıkıyla yerine getiren tüm sağlık çalışanları emeğinin karşılığını almak istiyor. Bu yüzden yetkililer üzerine düşeni yapmalı.

Bu zorlu mücadelenin neferleri gece gündüz demeden çalışıyor. Koronavirüs mücadelesini bihakkın yerine getiren tüm sağlık çalışanları alkıştan daha fazlasını hak ediyor.

Sakarya’mızda tedbir olarak gelen tehlikeye hızla önlem alan “Bir günde Bir hastaneyi karantina hastanesine”çeviren ekibi başta İl Sağlık Müdürümüzü,Başhekimlerimizi hastane idarecilerimizi ve tüm sağlık neferlerimizi 7/24 alkışlasak azdır..

Sağlık çalışanlarımız alkışı 1 gün değil 3 gün değil 365 gün hakketmektedir.

Değerli halkımız bu zorlu süreçte uyarıları dikkate alarak sağlık çalışanları olarak tavsiyemiz..“Biz Sizin İçin Buradayız..Sizde Bizim İçin Evde Kalın” "