TV 264'de Gazeteciler Soruyor Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Aziz Öğütlü, şehirde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 52 olduğunu belirtti. 

PANDEMİ HASTANESİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Erenler’e yapılacak olan pandemi hastanesi ile ilgili konuşan Öğütlü; "

Bu hastane yoğun bakım açısından hastaları rahatlatacak. Alt yapısı hazırlanırsa 45 günde bitirilecek. İlçelerdeki hastaneler salgında merkezi destekliyor. Toyota ve Pamukova Hastaneleri bittikten sonra tüm hastaneler bitmiş oluyor. 250 yataklı acil hastanesi destek çıkacaktır. Şehir hastanesi bitince hiç bir sorun kalmayacak" diye konuştu. 

DİŞ HASTANESİ

Diş hastanesi ile ilgili soruları da cevaplandıran Sağlık Müdürü Öğütlü, şunları kaydetti; "Diş hastanesi hiç kapanmadı. Acili 24 saat hizmet veriyor. Bakanlığın talimatıyla poliklinikler riskli olduğu için kapanmıştı. Haziran ayında açıldı. Ancak MHRS ile randevu sayısı azaltıldı. Sayılar azaltılarak diş tedavileri devam ediyor. Bu konuda Diş Fakültesi'de destek veriyor."

Erenler ilçesine bir diş hastanesinin yapılmasının planlandığını anlatan Öğütlü; "Bu konuda bakanlığımıza plan sunduk. Şehrimizin bir diş hastanesine daha ihtiyacı var. Bu konuda çalışmalar sürüyor" şeklinde konuştu. 

1000 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ

Aziz Öğütlü, 1000 yataklı şehir hastanesi ile ilgili; "Şehir hastanemiz ile ilgili proje çalışmaları sürüyor. Bu konuda bir çok toplantı yapıldı. Proje üzerinde kararlar alındı. 350 dönüm üzerinde olacak. Sakarya'nın özel ihtiyaçlarına göre projelendiriliyor. Projede sona gelindi. 2020 sonuna kadar proje bitirilecek. 2021 yılında yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı. 

SAKARYA'DA ENTÜBE HASTA SAYISI

Koronavirüsle mücadele konusunda vatandaşları maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyaran Öğütlü; "Günlük 2 bin tetkik yapma imkanımız var.Tüm hastanelerde numune alınıyor. Sakarya'da entübe hasta sayısı 15'i hiç bir zaman geçmedi. Filyasyon ekipleri gece 01.00'e kadar çalışmaya devam ediyor. Sakarya Haziran ayından sonra başlayan ikinci piki az vakayla atlattı ve sayılar düşüşe geçti. Türkiye’ye göre durumumuz oldukça iyi. Bayramda ve tatilde il dışına gidenlerin geri dönmesinin vaka sayılarının artmasında etkili oldu. Sakarya’da temaslı ve pozitifler dahil toplamda 31 bin 482 kişi karantinaya alındı. 143 filyasyon ekibimiz var. Merkezimiz var. 24 saat çalışıyor. Pozitif vaka aranıyor, kendisine ilaç başlıyoruz” diye konuştu.