Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, gerçekleşen ziyarette personel açığı, Covid-19 vakalarının artışı ve aşı ile birlikte iş yükü artan sağlık çalışanlarının bir yazı daha yoğun ve yorucu geçirdiklerini belirtti.

Sönmez, "Acilen personel açığı giderilerek iş yükü azaltılmalıdır. Toplu sözleşme masasında elde edilen kazanımlar tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun. Değerli Başhekimimize ve sağlık çalışanlarımıza zorlu süreçte kolaylıklar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Doç.Dr.Fikret Halis, "Covid-19 vakalarının artışı ile bir kez daha aşının önemini ve Covid-19 ile mücadele de maske mesafe ve hijyen kuralına uymanın gerekliliğini ortaya koydu.

Yatan hastalarımızın durumuna baktığımızda durumu ağır olan ve vefat edenlerin aşılarını olmadıklarını görüyoruz.Virüsle savaşacak yegane silahımız Aşı vatandaşlarımız mutlaka aşılarını olsunlar.Aşı olmayarak covit vakalarının artışına sebep olursak diğer tedaviler ve ameliyat olması gereken hastalarımızın tedavilerine de mani oluyoruz." dedi.

Ziyarette Sağlık Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl’de hazır bulunurken Başhekim Doç. Dr. Halis, "Değerli Şube Başkanımıza teşekkür ederiz. Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını ve aşı kampanyasına tüm kesimlerin destek vermesini bekliyoruz" dedi.