Bu bağlamda SATSO 15. Meslek Komitesi, Kocaeli Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak bir online toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya SATSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, Başkan Yardımcısı Mustafa Sencer Deniz, Komiteden Meclis Üyeleri; Ekrem Seçgin, Ercan Başnuh ve Seçkin Sandıkyapan, Kocaeli Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, 11. Meslek Komitesi Başkanı Dr. Gökhan Gümüştaş, Başkan Yardımcısı Yusuf Singil, Meclis Üyesi Hüseyin Eryaşar, Komite Üyeleri Volkan Severcan ve Yusuf Albayrak, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Lebibe Özçağlar, Meclis Üyesi Erhan Özdemir, 6. Meslek Komitesi Başkanı Fatma Nuray Namdar, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Osman Şahin ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Ayşe Yılmaz iştirak ettiler.

Toplantının moderatörlüğünü yürüten 15. Meslek Komitesi Başkanı Acunman; “Bu toplantı komitemiz öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz üçüncü toplantı ve her toplantıda katılımcı oda ve bünyesinde çalışmalar yürüten komiteler de artış olması memnuniyet verici.

Amacımız çevre ilerdeki sektörel temsilciler ile birlikte hareket edebilmek, sorunları çözebilmek, düzgün uygulamaları birbirimize öğretebilmektir. Hepimizin ortak sorunları olan medikal ve sağlık sektöründeki tüm çalışanların aşılamada öncelikli listeye alınması, kamu alacakları gibi konularda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu iş birliği ortamını sürdürülebilir kılmak adına toplantılarımızı genişletmeye çalışıyoruz. Genel olarak sağlık sektöründe alınan bir kararı çevre illerdeki diğer odalar ve STK’lar ile paylaşıp tek ses olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SATSO Meclis Üyesi Ercan Başnuh ise; “Yıllardır sektörümüzde yaşamız olduğumuz sıkıntıları çözmek için çalışmayı kendimize sorumluluk olarak görüyoruz. İlaç, sağlık ve medikal bileşenlerinin sorunsuz devam etmesi gerekiyor. Ne zaman can isterse o zaman ödeme yapılan bir sektördeyiz ancak ticaretin tabiatına aykırı şekilde devam ediyor. Bu beraberlik çok önem arz ediyor ve devamının gelmesi gerekiyor. Sorunlarımız yıllardır hiç değişmedi ve bunun nedeni de bireysel olarak çıkarılan seslerin çok duyulmamasıdır. TOBB bünyesindeki sektör temsilciliğinin de medikal sektörde sahada olan sorunları bilmesi ve buna uygun çalışmalar içerisinde olması gerekiyor. Birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyoruz. Aynı anda aynı sorunları benzer platformlarda belirtmemiz gerekiyor.” dedi.

Bolu Ticaret Odası Meclis Üyesi Erhan Özdemir, “Sektörde tıbbi atık sorunu var. Ürünleri iki birim fiyata alıyorsak tıbbi atık olarak vermek için dört birim fiyat çıkmaktadır. Ülkemizde diyaliz hizmeti veren firmalar büyük büyük mağduriyet yaşıyorlar. Sektör zamları uzun süre aralıklarla ve büyük uğraşlar vererek alabiliyor.” diye konuştu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Lebibe Özçağlar ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Osman Şahin ise söz alarak sorunların ortak olduğuna ve çözüm yolunda tüm işbirliği sürecine hazır olduklarının altını çizdiler.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, “Aşı konusunda yaşanan haksızlığı gidermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Tıbbi atık konusunda bizim şehrimizde de fiyatlar yüksek ancak bizlerin girişimleri sayesinde fiyatlara zam yapılmamasını sağladık fakat bir indirim yapılamadı. Pandemi sürecinde medikal ve sağlık sektörü bu kadar önemli olması gerekirken geri plana atılan bir sektör olarak dikkat çekiyor. Yapılanlar maalesef bir değer bulamıyor. Medikal firma çalışanları, ecza depoları pandemi ile savaşta çok emekleri var. Bu sektörlerin de aynı kapsama alınması gerekiyor.