Kaynarca ilçesi'nde geçtiğimiz eylül ayında sahilde bulunan iskeletinde 2019'un son günü Karasu sahilinde bulunan parçalanmış cesedinde sırrı hala çözülemedi. Cesetlerin ne kayıp şahıslara nede aranan bir şahısla uyuşmaması, Karadeniz'de yıllardır sahillere vuran sahipsiz cesetler listesine 2 ceset daha eklenmiş oldu.

KAFA TASININ YARISI YOKTU

2019’un son günü Karasu 32 Evler Mahallesi’nde sahilde kıyıya vuran erkek cesedine yönelik polisin ön incelemesi sonrasında Karasu Devlet Hastanesi'ne getirilmiş oradan da 2 Ocak tarihinde Adapazarı’na SAÜEAH Korucuk Otopsi Merkezi'ne gönderilmişti. Kafa tasının yarısı olmayan, alt çenesi düşmüş, vücudu deforme olarak tanınmayacak hale gelmiş, üzerindeki eşyalar deforme olmuş sadece çorabının lastiği bulunan, sünnetli bir erkeğe ait cesedin kimliğinin tespitine yönelik olarak kan ve doku örnekleri alınmıştı.

KOCAALİ’DE BULUNAN İSKELET

Karasu’da sahilde bulunan ceset gibi ondan 4 ay önce Karadeniz’e kıyısı olan Kaynarca ilçesi'nde de, sahilde yürüyüş yapanlar tarafından kıyıya vurmuş, insan iskeleti bulunmuştu. Üzerinde şort bulunan bir erkeğe ait iskeletin kimliğine yönelik çalışmalarda netice alınamayınca 15 gün morgta muhafaza edildikten sonra kimsesizler mezarlığına gömülmüştü. Kaynarca’da bulunan iskeletin de sırrı hala çözülemedi.

KARADENİZ’DE TERS AKINTI

İki cesedinde ters akıntı nedeniyle Karadenize kıyısı olan diğer illerden gelebileceği üzerinde de duran polis ekipleri çere illerden de kayıp şahıs bildirimleri hakkında bildi aldı. Fakat o başvurulardan da sonuç çıkmadı. İstanbul’da denize atlayan bir kişinin ters akıntı ile Kaynarca, Karasu, Kocaali sahil şeridine vurabileceği, geçmişte böyle benzer olayların yaşandığıda belirtiliyor.

(Medyabar)