Selülöz İş Sendikası'na üye olan ve sendikanın yetki talebinde bulunması üzerine işveren tarafından 8 ay önce işten çıkarılan 6 işçilerden 3'ünün 8 aydır işe iade istemiyle sürdürdüğü direniş uzlaşma ile sona erdi.

Saica Pack işe iadeyi kabul etmedi işveren, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarına ek olarak 12 aylık brüt ücretleri tutarında sendika tazminat ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Fabrika önündeki çadırda geçen yıl mayıs ayının sonunda başlatılan direnişi sonlandıran işçiler, Erkân Gürlü. Aytaç Kaya. Ahmet Erdem geyik halak54.com yaptıkları açılmada “İşveren işe iadeye yanaşmadı tazimat teklifi ile İş Sendikası bizler için uygun olmasıyla uzlaşmaya varıldı.

Bugüne kadar bize destek olan başta Selüloz İş Sendikası tüm Sakarya ve işçi arkadaşlarımız Türk iş sendikası ve Siyasi partilerin bize verdikleri güç ile 8 ay boyunca sıcakta soğukta yağmurda direndik fabrikadaki arkadaşların işte çıkarılmasını önleyerek sendikalı olmalarında katkımız oldu. İşsiz kaldığımız için içimiz buruk ama biz çalışan ve üreteniz bir başka yede başka fabrikada emek vermeye alın teri ile ekmeğimizi kazanmak için çalışacağız emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz ” diye konuştular.