Covid-19 salgını kapsamında birçok kez ertelenen baro genel kurulları, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan son genelgeye göre salgın tedbirlerine uygun şekilde yapılmaya başlanmıştı.

Uzun süredir genel kurulu yapılamayan Sakarya Barosu genel kuruluda bu kapsamlara uygun bir şekilde gerçekleşti. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Avukat İlknur Ebiz Yıldız ile Avukat Selahattin Yıldırım baro başkanı olmak için yarışacak.

Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda Genel Kurul gündemi görüşmeleriyle 09:00 ile 17:00 saatleri arasında devam edecek. Genel kurulun divan başkanlığını eski baro başkanı avukat Ali Ali Acartürk yapacak.

11 Temmuz Pazar günü yine aynı yerde ve saatte baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelerinin seçimleri devam edecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise genel kurul 17-18 Temmuz 2021 tarihlerinde yine aynı yer ve saatte yapılacak.

Baro başkanlığı için aday olan Avukat İlknur Ebiz Yıldız, "Çok uzun ve yorucu bir seçim oldu. Hukuka aykırı olarak engellenen bir süreçle karşı karşıya kaldık. Ama nihayetinde genel kurulumuzu yapabiliyoruz. Bu bizim için demokratik hakkımızı kullanmak anlamında çok sevindirici. İnşallah şehrimize ve baromuza hayırlı olacak neticelerle sonuçlanır. Meslektaşlarımız içinde elimizden gelen her gayreti göstereceğimize bu sürecin içerisinde defalarca ifade ettik. Hak-hukuk-adalet diye yola çıkılan bu süreçte avukatların ne kadar önemli olduğunu, bütün yaşanılan yargısal süreçler çok net bir şekilde ortaya konmakta. Bizde bu yolda adaletin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. İnşallah hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Baro başkanlığında diğer aday Avukat Selahattin Yıldırım ise yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Gerek İlknur hanım gerek ben çok nezaketli çok güzel mesleğimizin onur ve saygınlığına yakışır bir dönem geçirdik. Genel kurul bizde her zaman bayram havasındadır. Bu da böyle olacak. Sakarya Barosu için en iyi olan sonucun çıkacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun genel kurulumuz diyorum." ifadelerini kullandı.