Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda yapılan oynama sonucunda Avukat İlknur Ebiz Yıldız 508 oy alırken, Avukat Selahattin Yıldırım ise 226 oy aldı. Böylece Sakarya Barosu’nun 54. Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız oldu.

Sakara Barosu Başkanlığı seçiminde 7oplamda 734 avukat oy kullandı. Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları seçim sonuç sayımları devam ederken ilerleyen saatlerde sonuçların açıklanması bekleniyor. 

Başkan Av. İlknur Ebiz Yıldız, seçim sonuçlarının açıklaması sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Kıymetli meslektaşlarım; En demokratik hakkımız olan seçme ve seçilme özgürlüğünü kullanabilmemiz için uzun bir yolculuktan geçtik, bu seçim süreci pandemi nedeniyle bir den fazla kez ertelendi. Nihayetinde seçimimizi yapabildik. Seçimimizi yapabilmiş olmak, demokratik hakkımızı kullanabilmiş olmak, anayasamızda bize verilmiş bu hakkı tesis edebilmiş olmak bizim için en büyük sevinç kaynağı.

BAŞKAN EBİZ YILDIZ ATATÜRK'E TEŞEKKÜR ETTİ
Yorucu olan bu süreçte beni destekleyen ve desteklemeyen bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bugün en çok teşekkür etmemiz gerekenin, bir kadın baro başkanı olarak seçilebilmemi borçlu olduğum Mustafa Kemal Atatürk olduğunu düşünüyorum. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz…"