Sakarya Arabuluculuk ve Tahkim A.Ş. bünyesinde hizmet veren Sakarya Arabuluculuk Merkezi, Semerciler Mahallesi, Bosna Caddesi, Başyapı Plaza, No:101-102 Adapazarı adresinde resmi açılışını gerçekleştirdi.

Şükran Taşdemir, Ahmet Çil, Ahmet Nalbat, Osman Ayar, Sinan Taşdemir, Ahmet Bülent Ateşoğlu, Sezai Duman, Emine Füsun Atilla ve İlknur Bayram Akyüz'ün ortaklığından oluşan Sakarya Arabuluculuk Merkezi'nin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un yanı sıra, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali ve Müşavirler Odası başkanı Ertuğrul Kocacık, İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Sakarya Arabuluculuk Merkezi'nin ortaklarından Av. Şükran Taşdemir, Av. Ahmet Çil ve Av. Ahmet Nalbant halk54.com mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Av. Şükran Taşdemir, "Sakarya Barosunda 30 yıllır avukatlık yapıyorum. 8 kıymetli avukat arkadaşımla beraber biz burayı bir çözüm amaçlı olarak kurduk. Sakarya'da bir ilkiz. İnşallah çözüm amaçlı olarakta devam etmeye inançlıyız. Mahkemelerin yükü ağır ve gerçekten yargı şuan o kadar tıkanmış bir vaziyette ki... Siz yargıya başvurduğunuzda en iyi ihtimal alacağınız sonuç 2 ya da 3 yılı buluyor. Bazen bu 5 hatta 10 yıla kadar çıkabiliyor. Ama arabuluculukta bu olay tamamen ortadan kalkıp 1 hafta süre içerisinde bütün sorunlarınızı çözebiliyorsunuz." dedi.

Av. Ahmet Çil, "Biz burada 9 ortağız. Anonim şirketi olarak kurulduk. 9 ortak olarak faaliyet vereceğiz inşallah Sakarya ve bölgeye. İş hukuku, ticaret hukuku, takip hukuku, tazminat hukuku, gayrimenkul eşya hukuku, sağlık hukuku gibi faaliyet alanlarımız var. 9 kurucu ortağın yanında danışman kadromuz ve bilirkişi kadromuz da var. Onlarla beraber iyi bir hizmet vermek için gayret edeceğiz." dedi.

Av. Ahmet Nalbant, "Sakarya geneline hitap edecek şekilde bir arabuluculuk merkezi oluşturmuş bulunmaktayız. Herkesi davet ediyoruz. Arabuluculuğu tanıtmak için ilk arabulucu Sakarya merkezi olarak arabulucuda tüm Sakarya'da tanıtmak hedefimiz. Bunu açılışımızdan sonra da gerçekleştireceğiz. Yargının yükünü hafifletmek için bu göreve talip olduk." dedi.

SAKARYA ARABULUCULUK MERKEZİ
Semerciler Mahallesi, Bosna Caddesi, Başyapı Plaza, No:101-102 Adapazarı adresinde hizmet verecek olan Arabuluculuk Merkezi’nin kurucular kurulu; Şükran Taşdemir, Ahmet Çil, Ahmet Nalbat, Osman Ayar, Sinan Taşdemir, Ahmet Bülent Ateşoğlu, Sezai Duman, Emine Füsun Atilla ve İlknur Bayram Akyüz’den oluşmaktadır.

Avrupa ve Amerika’da yaklaşık kırk yıla yakın bir süredir uygulanan uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuk kurumu, ülkemizde de en sık kullanılan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden biri olmaya başladı.

Ülkemizde dava şartı olarak; iş hukukundan, ticari uyuşmazlıklardan ve tüketici hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda ve özel uzmanlık alanı olan banka ve finans hukuku, fikri mülkiyet hukuku, gayrimenkul hukuku, tazminat hukuku, enerji ve maden hukuku, sağlık hukuku, spor hukuku, inşaat hukuku vb. alanlarında da arabuluculuk faaliyetleri devam etmektedir. Arabuluculuk Kanunu’nda yapılacak olan değişiklikler ile arabuluculuğun aile hukukundan ve kira sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar için de dava şartı haline gelmesi beklenmektedir.