HALK54.COM
Koronavirüs haritasında düşük riski işaret eden mavi rengi hedefleyen Sakarya'da vaka sayıları bir türlü istenilen seviyeye inmiyor.

SAKARYA KIPKIRMIZI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 27 Şubat-5 Mart'ta her 100 bin kişiye düşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası sayılarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta koronavirüse yakalananların sayısı 100 bin kişiden 114,34 olan Sakarya'da bu hafta bu sayı 139,93'e yükseldi. Açıklanan tabloyla geçen haftaya kıyasla yüzde 22 artış görülen Sakarya'da vaka sayılarının kritik seviyeye doğru gittiği gözler önüne serildi. 

BU GİDİŞLE MAVİ ZOR
Koronavirüs önlemleri kapsamında 3 aydır uygulanan hafta sonu kısıtlaması sonrası Sakarya'da yasaksız ilk Cumartesi günü manzara hiç iyi değildi. Haftalardır hafta sonları evde kapalı kalan Sakaryalılar, kendilerini sokağa attı, AVM'lere akın etti. Cadde ve sokaklar ile AVM'ler dolup taşarken, oluşan bu tabloyu değerlendiren uzmanlar, Nisan ayında üçüncü dalganın görülebileceğini belirterek, "Görülen manzara gerçekten korkutucu. Birkaç hafta sonra çok ciddi vaka artışları göreceğiz. Vaka artışı kaçınılmaz. Bu şekilde devam edersek maalesef yine kötü günler bizi bekliyor." dedi.

Gelecek hafta paylaşılacak verilere göre de Sakarya'nın yine kırmızı kategoride yer alması bekleniyor.