HALK54.COM/Hüseyin CUMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulduk” müjdesi ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da büyük mutluluk yaşanmasına neden oldu. Türkiye'nin heyecanla beklediği müjdeyi Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törenle açıklayan Erdoğan, Karadeniz'deki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu belirterek, “Keşfedilen doğalgaz, çok daha zengin enerjinin yalnızca bir parçasıdır" diye konuştu. 

Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan doğalgazla ilgili konuşan Erdoğan, “Şimdi hedefi veriyorum, 2023'te milletimizin kullanımına Karadeniz gazını sunmaktır. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtası ile Akdeniz ve Karadeniz'de 9 sondaj kuyusu çalışması yaptık. Benzer müjdeyi Akdeniz'den de bekliyoruz. Bakımda olan Kanuni'nin de faaliyete girmesi ile Akdeniz'deki çalışmalara hız vereceğiz. Her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlardır. Sakarya Gaz Sahası ile bismillah dedik. Allah'ın izni ile devamı da gelecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı tarihi açıklama verdiği müjdeyi Sakarya’nın Pamukova Bayırakçaşehir Mahallesine doğalgaz boru hattının temel atma töreninde değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “ Çifte müjde aldık. Çifte mutluluk yaşıyoruz” dedi.  Yüce, “Yıllardır özlenen hatta hayal olan, sadece şehirlerde olabilen hayranlıkla baktığımız doğalgaz nimetinin inşallah bugün burada ilk temeli atılacak. Mevla’m bu doğalgaz hattının bütün ailelere hayırlı olmasını, hayırlı geleceğe vesile olmasını, bu medeniyeti en iyi şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah” diye konuştu.

Pamukova İlçesi Bayırakçaşehir Mahallesine doğalgaz boru hattının temel atma törenine katılan Başkan Yüce, “Ayasofya’yı açtık ve ülkeye bereket geldi. Kilitler kırılıyor, bu küçümsenecek bir olay değil. Dünya çapında bir hadise. İnşallah bu doğalgaz ile birlikte ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Doğalgaz kendi topraklarımızda kendi imkânlarımızla çıkartılarak ekonomiye bir can verecek ve enerji açığımızı şüphesiz kapatacaktır. Bu durum ülkemiz için gerçekten bir eksen değişikliği yaratacaktır. Yeni bir Türkiye, önde giden zirveye koşan bir Türkiye olmaya devam edecektir. Hem doğalgazımızın hem de müjdemizin ülkemize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.