Sağlık Bakanlığı tarafından alınan son karar ile birlikte Çin aşısının stoklarının azalması öne sürülerek birinci doz Sinovac aşılarının randevuları durduruldu.

Mevcut stoklarda bulunan Sinovac aşılarının ikinci doz olarak uygulanması amacı ile randevuların durdurulduğu öğrenildi.

Aşı tanımlanan kişilerin sağlık ocakları ve randevu sistemi üzerinden Biontech aşısı yapılması için aşıların yapıldığı hastanelere yönlendirileceği belirtildi.

HASTANELERE YÖNLENDİRİLECEK
İl Sağlık Müdürlükleri tarafından dün akşam saatlerinde Aile Sağlığı Merkezlerine gönderilen yazı ile Sinovac aşısının birinci doz randevularının durdurulduğu belirtildi.

Aile Sağlığı Merkezlerinden randevu almak için gelen vatandaşların Biontech aşısı yapılan SEAH Ek Binasına (Eski Doğum evi) yönlendirilmeleri istendi.

Çin aşısı olarak bilinen Sinovac aşılarının stoklarının sadece ikinci dozların yapılmasına yetecek kadar olması nedeniyle bu kararın alındığı ve vatandaşların Alman aşısı yapılmaya yönlendirildiği belirtildi.

DEDİKODULAR GEÇİKMEDİ
Sağlık Müdürlüklerinin Türkiye genelinde aldığı bu karar sonrasında dedikodularda gecikmedi. Sağlık Bakanlığı'nın elinde halen yeterince Çin aşısı olduğunu savunan iddialara göre Alman aşısının saklama koşullarının zor olması ve vatandaşların çıkan haberler nedeniyle pek rağbet göstermemesi nedeniyle son kullanma tarihlerinin geçmeden stokun eritilmesi amaçlanıyor.

Bu nedenle de gönüllü olarak Alman aşısına yönlenmeyen vatandaş bu sayede Alman aşısına yönlendiriliyor iddiaları ortaya atıldı. 

3 MAYIS'TA YENİDEN BAŞLAYACAK
Sağlık Bakanlığı'nın randevu sistemi MHRS'ye girenler SİVONAC seçeneğini seçtiğinde ise karşısında yukarıdaki görseldeki mesaj çıkıyor. Sağlık Müdürlüklerinin aile merkezlerine gönderdiği yazıda Çin Aşısının 3 Mayıs'tan itibaren yeniden ilk doz aşı olmak isteyenlere uygulanmaya başlayacağı ve randevuların bu tarihten sonra açılacağı bilgisi paylaştığı da gelen haberler arasında.