Medyabar.com'un aldığı bilgilere göre griple karıştırılan belirtileri baş-boğaz ağrısı, burun akıntısı olan varyasyonun yeni semptomlarından biri de işitme kaybı.

ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN AŞILAMA KRİTİK
Hızlı yayılmasıyla bilinen ve Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantının belirtileri griple oldukça benzer. Uzmanlar, benzer semptomların test ve izolasyon tedbirlerinden geri kalınmasına sebebiyet verdiğini söylüyor. Etkisini azaltmanın tek yolu ise aşılama olarak gösteriliyor.

SAKARYA'DA HIZLA ARTIYOR
İlimizde de tespit edilen Delta varyantının özellikle şehir merkezi ve Serdivan'da vaka sayısının dikkat çekici boyutta olduğu ifade ediliyor. Delta mutasyonunun önceki mutasyonlara göre yüzde 60 daha hızlı bulaştığı, özellikle gençlerde ağır grip geçiriyormuş hissiyatı oluştuğu ve öne çıkan semptomların da baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, bazen de öksürük olduğu vurgulanıyor.

DELTA VARYANTI NEDİR?
Mutasyon virüsün genel yapısındaki değişikliklerdir. Varyant ise mutasyonla gelişen yeni virüse denir. Delta varyantı da corona virüsüne mutasyon geçirmiş türleri arasında yer alıyor.