Sakarya Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerin başında gelen yeme-içme sektörünün KDV'nin yüzde 8’den yüzde 1'e düşürülmesiyle bir nebze olsun rahatladığını ifade ederek, "Pandemi nedeniyle gıdada yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e çekilmesi ile kısmen rahatlayan esnafın sorunları katlanarak devam etmektedir. 1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile  KDV oranının tekrar eski orana çekileceği haberi esnafımız tarafından infialle ve endişeyle karşılanmaktandır" dedi. 

Pandemi sürecinde olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla yeme-içme, konaklama, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uygulanan ve 31 Eylül’de sona erecek olan KDV oranı indirimlerinin uzatılması gerektiğini savunan Gök, salgından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini dile getirerek “KDV indirimi sektörümüz için can suyu niteliği taşıyor. Bizim hükümetimizden beklentimiz bu indirimin uzatılması yönünde" diye konuştu.
 
Gök açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Devam eden pandemi koşullarında esnaflarımızın bir çoğu krizi aşabilmiş değil. Farklı sektörlerde ki temsilciler de bizimle aynı görüşü taşıyor. KDV indiriminin devam etmesi demek Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan, onlarca sektörü direkt etkileyen yeme-içme hizmetlerinin aksamamasına neden olacaktır. Esnaflarımız halen zorlu bir süreçten geçiyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte sağlanan desteklerin önemi bizim için çok büyük. KDV desteği özellikle küçük esnafımız için çok önemli. Bu nedenle talebimizi yineliyorum. KDV oranı indirimlerinin Tabela vergilerinin alınmaması esnafın ödemekte zorlandığı kredilerin faizsiz bir şekilde ve  ssk da olan indirimlerinin süresi kesinlikle uzatılması gerekiyor"