Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve Sakarya İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen yeni bir uygulama başlatıldı. Buna göre belirlenen bir bölgede her pazartesi sabahı dükkanlar 'Esnaf Duası' ile açılacak. İlk uygulama bu sabah Orta Camii'nde başlatıldı. 

SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Her sabah besmeleyle açılır dükkânımız, Ahi Evran'dır dâhi pirimiz üstadımız. 2021 yılı Ahilik yılı ilan edilmiştir. Bu vesile ile her Pazartesi sabahı haftayı belirlenen bölgelerde esnaf duası ile açacağız. Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, İl Müftüsü Hasan Başiş ve esnaf sanatkarlarımız ile birlikte esnaf duası ile haftaya başladık. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı bereketli bir hafta olsun” dedi.

AHİLİK YILI
Esnaf Duası geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, “Esnaf Duası, ahilik kültürümüzde esnaf ve sanatkârımızın asırlardır devam ettirdiği bir gelenektir. Bildiğiniz gibi 2021 Ahilik Yılı ilan edilmiştir ve bizde SESOB olarak çeşitli vesilelerle Ahilik Kültürünü yaşatmaya ve yeniden keşfetmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.