Ölümcül salgın koronavirüs Sakarya'da hayatı felç etmeye devam ediyor. Ekim ayında yeniden tırmanışa geçen salgın nedeniyle sağlık sistemi adeta kilitlenirken, şehirdeki vaka ve ölüm sayıları had safhaya ulaştı. 

Özellikle içerisinde bulunduğumuz kış aylarında geçen yıla oranla salgın nedeniyle ölümler 3 kat arttı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, 6 Aralık 2019'da 16 olan vefat sayısı, 6 Aralık 2020'de 41 olurken, 7 Aralık 2019'da 14 olan vefat sayısı 7 Aralık 2020'de 55 vefat oldu. Sakarya'da salgının başından bu yana günlük en fazla kayıp ise 2 Aralık 2020'de 63 vefat olarak kayıtlara geçti.

Bu vefat sayılarının koronavirüs sebebiyle arttığı ve günde ortalama 20 kişinin koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Zaten bu rakamlarda bizlere Sakarya'da salgında ölüm vakalarının geçen yıla oranla 3 kat arttığını gösteriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü'nün istatistiklerinde ölüm sebebine yer verilmezken, Sağlık Bakanlığı'nın kesin talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü de bu konu hakkında açıklama yapmıyor.