TEST SAYISI KATLANDI

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi başta olmak üzere ilçe hastanelerine 112 ekiplerince getirilen ya da kendisi başvuran hasta sayısı her geçen gün artıyor. Yurt dışından getirilen ve öğrenci yurtlarına yerleştirilen TIR şoförleri, öğrenciler ve kaymakam adayları da dahil edildiğinde Sakarya’da yapılan test sayısı bin 500’ü geçti. Pozitif bulgular rastlanan hastalar Toyotasa, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karantina altına alınıyor. Ankara’dan gelen sonuçlara göre virüs testi negatif çıkan hastalar evlerine gönderiliyor.

YENİ ALANLAR OLUŞTURULUYOR

Ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da virüs şüphesiyle hastanelere müracaatlarda artış yaşanıyor. Birçok ilçede yüksek ateş ve solunum sıkıntısı gibi sorunlar nedeniyle hastaneye başvuran vatandaşlar, pozitif bulgu göstermesi nedeniyle özel ekipmanlı 112 ekiplerince Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edilmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü koronavirüs ile mücadelede tedbiri elden bırakmıyor. Toyotasa Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk nedeniyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni alanlar oluşturulmaya devam ediyor. SAÜEAH’ta özellikle yatan hasta konusunda hassas davranılıyor.

EVDE KAL SAKARYA

Koronavirüs ile mücadelede etkin tedbirler alınırken sağlık çalışanları ve yetkililer vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinde kalmalarını istiyor. Virüs’ün yayılma hızının kesilmesi için sağlıkta alınan tedbirlerden daha önemlisinin evde kalınması olduğuna vurgu yapıldı.