Kocaeli'nde İl Hıfsızzıhha Kurulu dün yaptığı toplantıda zincir marketlerin tam kapanma döneminde, inşaat malzemesi, tekstil, çanta, ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürün, beyaz eşya, klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satışının yapılması yasaklandı. 

Kararda, “2021/26 nolu Kararı ile 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek tam kısıtlama döneminde, zincir marketlerin inşaat malzemesi, tekstil, çanta, ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürün, beyaz eşya, klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satışının yapılması yasaklanmıştır” denildi.

SAKARYA'DA DA YASAKLANACAK
Sakarya'da da aynı kararın alınacağı öğrenildi. Zincir marketlerin haksız rekabet çağrılarına Vali Çetin Oktay Kaldırım duyarsız kalmadı. Konunun ilk Hıfsızzıhha Kurulu toplantısında gündeme gelerek karara bağlanılacağı öğrenildi. Kararın ardından Sakarya'daki zincir marketlerde de inşaat malzemesi, tekstil, çanta, ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürün, beyaz eşya, klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satışı yapması yasaklanacak.

VE YASAK GELDİ!
Sakarya Hıfzıssıhha Kurulu Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda yasaktan muaf olanların uyması gerekenler ve marketlerin kısıtlama günlerinde satabileceği ürünler üzerine bir takım kararlar alındı.

Alınan kararla zincir marketlerin inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satışı yapması yasaklandı.