Maske ve mesafe kurallarında gevşeme, Sakarya'da koronavirüs vakalarındaki artışı da beraberinde getirdi. Vaka sayısı en fazla artan 5'inci il olan Sakarya'da sokak ve caddelerde maskesiz insanlardan geçilmiyor. 

MASKE UNUTULDU
Çark Caddesi'nde Halk54.com obtejtiflerine yansıyan görüntülerde, caddede yürüyenlerin arasında maskesiz çok sayıda kişi görüldü. 

SAKARYA KIZARDI!
Vatandaşların maske ve mesafe kurallarını göz ardı etmesiyle vaka sayıları da bununla birlikte tırnamışa geçti. Öyle ki vaka sayılarındaki artış, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına da yansıdı. Uygulamadaki verilere göre, Sakarya'nın 16 ilçesinde yüksek riskli bölgeler arttı, her yer kırmızıya büründü. 

DENETİM YOK!
Sakarya sokaklarının yanı sıra toplu taşıma araçlarında da maske takmayanlar için denetim yapılmaması ise koronavirüsün her gün onlarca kişiyi hayattan kopardığı şehirde soru işaretlerine neden oluyor. 

BÖYLE GİDERSE KISITLAMALAR GERİ GELİR!
Aşı oranı arttıkça maske ve mesafe kurallarının unutulduğunu anımsatan uzmanlar, bu kurallara uyulmaması durumunda vaka sayılarının daha da artacağını, kısıtlamaların geri gelebileceğinin sinyalini verdi.