Ekim-Kasım döneminde kendisini gösteren 2'nci dalga ile birlikte Sakarya'da 2 binleri bulan vaka sayıları sonrasında Yenikent ve SEAH pandemi hastanesine dönüştürülmüştü. Bir çok ameliyatın ertelendiği, poliklinik hizmetlerinin acil haller dışında görülemediği SEAH ve Yenikent'te Korona vakaları nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde yer kalmamış, çevre illere nakiller başlamıştı. 

Son gelen önlemler, restoran ve kafelerin kapanması, hafta sonu kısıtlamaları sonrasında Sakarya'da 2 bin üzerinde seyreden Koronavirüs vaka sayıları bugünlerde 40-50 bazende 100'lü rakamlarda seyretmeye başladı. Merkez ilçelerimizde günlük vaka sayısı 10-15 gibi rakamlara kadar düşerken Taraklı gibi nüfus yoğunluğunun az olduğu ilçelerde bir çok gün hiç vaka görülmedi. 

Sakarya'da yaşanan bu olumlu tablo bugün itibari ile sağlıkta eskiye dönüşte İl Sağlık Müdürlüğü'nün elini güçlendirdi. 

Yenikent hastanesi bu hafta itibari ile kademeli olarak yeniden normal şekilde hizmet vermeye başladı. Hastanede poliklinikler açıldı. Aylar sonra ameliyatlar için randevu verilmeye başlandı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden hasta kabulü bugün itibaren bir çok poliklinik tarafından alınmaya başlandı.

Önceliğin kanser hastalarına verileceği hasta kabul süreci aciliyet durumuna göre her geçen gün biraz daha pandemi öncesine döndürülecek. 

SEAH ve Yenikent'te her hangi aksi bir duruma karşı Korona İçin bir birim hazır tutulmaya devam edecek. Olası olumsuz bir durumda önce SEAH'ta ayrılan birim yeterli olmadığı durumda ise Yenikent yeniden devreye sokulacak. 

Öte yandan aylardır hizmet veremeyen Serdivan'daki DİŞ hastanesi ise hasta kabulüne yakın zamanda başlamayacak. Covit-19'un en kolay ağız yoluyla yayılabildiğine dikkat çeken uzmanların raporları doğrultusunda önümüzdeki aydan itibaren yeniden değerlendirilecek diş tedavileri konusunda Sağlık Bakanlığı'ndan diş hastaneleri için henüz somut bir adım atılmadığı da gelen bilgiler arasında.