Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ya da koronavirüslü bireylerle teması bulunan vatandaşlar, evlerinde geçirmeleri gereken karantina sürecini ihlal etmesi durumunda, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

İŞTE KYK YURDUNDA İZOLE EDİLEN KİŞİ SAYISI
Emniyetin denetimleri sonrası karantina kurallarını ihlal edip yakalanan kişi sayısının güncel olarak 34 olduğu öğrenildi. Bu sayının güncel mevcut sayı olduğu her gün sayının değiştiği öğrenildi. Şuana kadar en yüksek izole edilen kişi sayısının da 49 olduğu öğrenildi.

KARANTİNA KURALLARINI İHLAL EDEN TOPLAM KAÇ KİŞİ VAR?
10 Eylül tarihinden itibaren yayınlanan genelgeye göre karantina kurallarını ihlal eden kişiler KYK yurtlarına gönderilmeye başlanmıştı. Vakanın pozitif ya da temaslı olması durumuna göre vatandaşlar yurdun farklı bloklarına yerleştiriliyor. Bugüne kadar Sakarya'da toplam 233 kişinin emniyet güçleri tarafından yakalanarak KYK yurtlarına gönderildiği öğrenildi. Bu sayının 190'ı erkek, 43'ü ise kadın olduğu bildirildi. İzole edilen 190 erkeğin 160'nın pozitif, 30 tanesinin ise temaslı, İzole edilen 43 kadının ise 26'sının pozitif 14 tanesi de temaslı olduğu öğrenildi.

YURTLARDA KAÇ GÜN KALIYORLAR?
Karantina kurallarını ihlal eden kişilerin yurtlarda ne kadar süre ile kalacağını filyasyon ekiplerinin karar verdiği öğrenildi. 

DENETİMLER ARTINCA SAYIDA ÇOĞALDI
Koronavirüsün hızla yayılmasının ardından emniyet güçleri Covid-19 denetimlerini sıklaştırdı. Bu denetimler kapsamında evde karantinada olacak kişilerin sokakta yakalanarak KYK yurtlarında izole edilmek için gönderiliyor. Denetimlerin artması sonucunda da KYK yurduna gönderilen kişi sayısında da artış oldu. Özellikle Ekim ayının 15'inden bu yana yurda getirilen kişi sayısında artış olduğu öğrenildi.

'KALACAK YERİM YOK KYK'DA KALABİLİR MİYİM?'
KYK yurduna getirilen kişilerin sadece emniyet güçleri tarafından yakalanan kişiler olmadığı sayının düşük olmasına rağmen evinde kronik rahatsızlığı olan kişilerin kendi isteği ile KYK yurdunda kaldığı öğrenildi.

3 ÖĞÜN YEMEK
Karantina kurallarını ihlal eden kişilerin KYK yurdunda Kızılay tarafından 3 vakit yemek verildiği öğrenildi. Temizlik malzemeleri, dezenfektan ve sınırsız internet ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından veriliyor.