Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Servisciler Odası işbirliği ile il genelinde 212 Öğrenci servis şoförü ve 39 rehber personele trafik eğitimi verildi. 

İl Merkezi  ve Merkez ilçelerde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Eğitim Büro görevlisi Polis Memuru Murat Ünal tarafından Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerde, servis şoförü ve rehber personelde aranan şartlar, servis araçlarında bulunması gereken ayrım işaretleri, şoförlerin nitelikleri ile sorumlulukları, öğrenci ile iletişim,taşımacılık yükümlülükleri, güvenli sürüş için gereken şartlar, sürücünün davranışını etkileyen faktörler, hızın görüş açısına etkileri, emniyet kemerinin önemi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, trafikte saygı, yaya önceliği ve trafik bilinci konularında bilgilendirmede bulundu.

Eğitim sonunda, Trafik Denetleme Ekipler Amiri Komiser Yardımcısı Muhammet Akdaş,  servis şoförlerinin yönetmelik değişikliği ile ilgili sorularını cevapladı.

Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir yaptığı açıklamada, "Güvenli bir trafik için iş birliği ve uyum büyük önem arz etmektedir. Servis Şoförü ve Rehber personellerimize yönelik yılın belli dönemlerinde İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitim planlaması yapıyoruz. Güvenli bir servis yolculuğu için eğitim çok önemlidir. Bu toplantılarda  daha çok yeni çıkan yönetmelik değişiklikleri ve mevcuttaki uygulamaları anlatılıyor. Katılımcıların ilimizi daha iyi hizmet edebilmeleri için kafalarına takıların soruları cevaplıyoruz.  Çocukların can güvenliği için tüm tedbirlerin alınması ve herkesin kendi üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Servis şoförlerimiz, kendilerine emanet edilen kıymetli çocuklarımızı okula ve eve güvenli şekilde götürmek için büyük gayret göstermektedirler. Böylesine güzel faaliyetler için Sakarya Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze  teşekkür ediyorum." dedi.