Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sakarya'da iç sularda av yasağının bugün itibariyle başladığını açıkladı. Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen tebliğlere göre; iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasak.

Yasağın başladığı tarihte elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunan satış ve toplu tüketim yerlerinin İl/ İlçe Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları ve 22 Mart tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerektiği bildirildi. 

15 Mart-15 Haziran'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılar ile ticari balıkçılara el koyma işlemi ve idari para cezası uygulanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına bildirilmesi su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir." denildi.