Petrol ve kurdaki yükselişin ardından giderlerinde yaşanan artışa daha fazla göğüs geremeyen esnaf zam istedi. 

Sakarya'da ulaşıma bir yıldır zam yapılmadığını belirten esnaf temsilcisi odaların Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne(UKOME) zam talebinde bulundukları öğrenildi.

Esnaf odalarının bu başvurusu sonrası Sakarya'da toplu taşıma araçlarına yapılacak zam teklifi Perşembe günü UKOME'de görüşülecek.

Yapılacak toplantıda minibüsler, otobüsler, taksi dolmuşlar ve okul servislerini ücretlerine yapılacak zam teklifi konuşulacak. UKOME'nin Perşembe günü yapacağı toplantıdan toplu taşıma araçlarına zam kararı çıkması bekleniyor.

Zam artışının 25 kuruş olacağı belirtilirken, yapılacak zamma göre otobüsler ve minibüsler 3 liradan 3 lira 25 kuruşa, kırmızı dolmuşlarda 3 lira 25 kuruştan 3 lira 50 kuruşa yükseltilecek.

Öte yandan şehir genelinde öğrenci servisi yapan okul servisleri de bu yıl velilere yüzde 25'lik artışla fiyat vermeye başladı bile. Henüz zamlı tarifeler yürürlükte olmasa da UKOME'den çıkacak zam kararına kesin gözü ile bakan servis şoförleri öğrenci velilerine geçen seneye göre en az yüzde 25 zamlı fiyatlardan kapı açıyor... (medyabar)