Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, dün Arifiye mevkii Sakarya Nehri kenarında atıl durumda bulunan 500 dekarlık alanda gerçekleştirdği kenevir hasadında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ekrem Yüce, Antalya Üniversitesi ile bir araya geldiğini belirterek kenevir tohumları ile insan sağlığı için çalışmaların başladığını duyurdu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hasat için bölgede bulunan Başkan Yüce, “Kenevir için en önemli konulardan birisi antalya üniversitesi ile ilaç sektöründe kullanılması için gerekli anlaşmaları yaptık ve üniversite ile iş birliği halinde kenevir tohumundan ilaç sektöründe kullanmak için gerekli laboratuvar çalışmalarını başlattık. Sonuçlandığında inşallah insan sağlığına şifa olarak takdim edeceğiz. Gerekli çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ HAD SAFHADA
Öte yandan endüstriyel kenevirin yetiştiği 500 dekarlık alanda ise güvenlik had safhada. Kenevirlerin yetiştiği alanın dört bir yanı yaklaşık 2.5 metre yüksekliğindeki tel örgülerle çevrilirken, yüksek teknolojili ve gece görüş özelliği bulunan güvenlik kameralarıyla alan 7 gün 24 saat izleniyor.

Kenevir tarlasında görev yapan özel güvenlik personelleri ise yarım saatte bir devriye atarken, jandarma ekipleri de dışarıda devriye atarak güvenliği sağlıyor.